Сегізаяқты (пульпо), теңіз құртын (сепия) және кальмарды жұмсақ әрі нәзік болуы үшін өте мұқият пісіру керек.
Сегізаяқ Сегіздік қайнатылған, қуырылған, бұқтырылған және грильде пісірілген (терісіз және сүйектерінсіз) дәмді болады. Сегізаяқты дайындауға көп уақыт кетеді. Ұша үлкен болса, етті жұмсарту үшін пісірер алдында оны ұсақтау керек.
Теңіз құрты 10 қармауышы бар теңіз құрты 65 см-ге дейін өседі, бірақ ол неғұрлым кішкентай болса, соғұрлым еті жұмсақ болады. Пісіру алдында ізбесту қабыршағын (теіз құртында ол ішінде), жақ пен ішекті, сондай-ақ сия қалтасын алып тастау керек. Теңіз құртын грильде пісіруге немесе қуыруға болады, осылайша дайындалған етті де толтыруға болады.
Кальмар Пісіру алдында теріні, жақтарды, көзді және ішектерді, сондай-ақ мөлдір сүйекті алыңыз. Кальмар суши немесе сашими сияқты шикі түрінде жейді, сонымен қатар пісіріледі. Оларды қайнатуға, қуыруға, грильге немесе қуыруға болады, бірақ екі минуттан артық емес немесе 30-дан 45 минутқа дейін бұқтырылуы мүмкін. Осы уақытты ұстанбасаңыз, ет аздап қатты және резеңке болып қалады. Үлкенірек ұшаларды пісірер алдында талшықты болғанша ұрып-соғу керек.