Оның көптеген бейнесі бар: ол музыкант және видеограф болған, покер және гольф ойнаған. Бүгінде Дитер Майердің поло ойыны үшін жүз жылқысы бар, ірі жер иесі, органикалық ірі қара мал фермасын, қой фермасын ұйымдастырды, органикалық соя, зығыр және жүгері өсіреді және өзінің органикалық жүзім бренді – барлығы Аргентинада.
Цюрихте оның Bärengasse мейрамханасы мен гастрономы бар, онда ол өз өнімдерін сатады. Бұл дүкеннің атауы аргентиналық жүзімдікпен бірдей деп аталады – Ojo de Agua (су көзі).
«Мен бір нәрсені игергеннен кейін бірден жаңа нәрсе бастаймын». Майер өзін альпинистпін деп санайды: ол өзі туралы жаңа нәрсе білу үшін белгісіз шыңдарға шығуға ұмтылады. «Мен мүмкіндігімше идеалист болып қала беремін. Мендегі идеалист реалистті өле-өлгенше сүймейтініне сенімдімін».
Ол шараптану ғылымы мен экологияны, табиғатты құрметтеуді және өсіп келе жатқан өнімдерді біріктіруді алдына мақсат етіп қойды және қазір Альто Агрелода (Аргентинаның Мендоса аймағы) «Мальбек» және «Каберне-Совиньонның» бірегей сорттарынан шарап жасайды. Оның ұраны – «рахаттану үшін жұмыс істеу». Адам тек өзі түсінген және мойындаған нәрседен ләззат алады. Бұл Бетховен ойнайтын ішекті квартетке және жүзім дәмі, жаңа піскен жемістер мен жеңіл ағаш нотасы бар шарапқа қатысты.
Альто Агрело Мендосадағы ең жақсы шарап аймағы болып саналады. Көптеген ірі өндірушілер жүзімді сол жерден сатып алады, тіпті бас кеңселерін осы аймақта орналастырады. Құрғақ, тасты, құмды топырақ миллиондаған жылдар бойы Анд тауларынан еріген сулар әкелген шөгінділердің арқасында минералдарға өте бай.
Бұл еріген су өңірде шарапшылар жүзімдіктерді суару үшін пайдаланатын өзендер мен жер асты суларының бассейндерін де қалыптастырды: мұндай құрғақ және шаңды аймақта суарусыз бірдеңенің өсуі екіталай, тек мұқият суару ғана жүзімнің тұрақты сапасын қамтамасыз етеді.
2009 жылдан бастап Дитер Майер Германияға үш органикалық шарап түрін жеткізеді: Puro Corte, Puro Corte d'Oro және Puro Malbec.