Фаршты жеуге жарамды жапырақтарға немесе ет немесе балықтың жұқа бөлігіне салыңыз, орап, қуырыңыз. Нәтижесінде 18 ғасырдан бері танымал болған орам, тағам.
Балдыркөк қосылған бұзау орамына арналған алғашқы рецепттердің бірі 1740 жылы Амстердамда жарияланған Le Cuisinier Gascon аспаздық кітабында жарияланды. Бекон, қияр және қыша қосылған сиыр орамдары немесе тартылған ет қосылған ақ қырыққабат жапырақтары бұрыннан еуропалық үй тағамдарының классикасына айналды. Омар қосылған камбала орамы ең элиталық мейрамханаларда беріледі.
Неліктен бұл тағамдар 300 жыл бойы өзекті болып қалды?
Олар қосымша күш салуды қажет етпейді. Орамдарды орап, сорпаның қажетті мөлшерін қосып, табаны жабыңыз. Осыдан кейін дайындықты мұқият бақылаудың қажеті жоқ.
Олар дәм қабаттарымен қуантады. Күтпеген аспаздық контрпункт ретінде сыртында жұмсақ камбала филесі немесе жұмсақ сиыр еті, ішкі жағында омар немесе маринадталған қияр.
Олар шығармашылық үшін кеңістік ашады. Ұзындығы бойынша жіңішке кесуге болатын кез келген ет орамдарға жарамды: сиыр еті, бұзау еті, қой еті, аң, тауық, күркетауық. Ал балықты таңдау камбаламен шектелмейді: галибут, лосось, тунец немесе ақ балық филесін пайдалануға болады. Ағартылған ақ, қызыл және савой қырыққабат, бордақы және қытай қырыққабаты сияқты жапырақты көкөністер де қолайлы. Саңырауқұлақтар, көкөністер, шөптер, тартылған ет, жұмыртқа немесе ірімшік сияқты сыртынан тезірек пісетін кез келген тағам салма ретінде жарамды.