Ademi Helen heresek kezinde de ozinin mangilik suikimiligi men damin saktaida. Бұғыңғы күні, бырыңғыдай, был десерт лайықты танымалдылыққа ие.
Казирги Француз Асханасын негiзiн қалаушы ұлы Огюст Эскоффье рецептi 1870 жылы небары 24 жаста жасаған. Ол оз туындысын 1864 жылы 17 желтоксанда Париж эстрада театры премьерасы Болған Жак Оффенбахтын «La Belle Helen» опереттасын басты кейіпкерін атымен атады. Қалай болғанда да лимон шырыны мен кант қосылған суға куйылада. Содан кілт олар салқындатылып, ванилди балмұздақ пен ыстық шоколад соусы, бірге берілиде. Escoffier dauirinde bul dessert kampittelgen shegirguldermen bezendirilgen, al bugingi kuni bul maksat ushіn kilegeidin bіrneshe socketkalar ote kolayly.
Шырынды алмұрт, қара шоколад жане нәзік балмұздақтың таңғажайып үйлесімі әлі де танымал. Бұл нәзіктікті көптеген тамаша мейрамханаларда жеуге болады. Үлкен есек сияқты! Айтпақшы, Мельба шабдалыларының және Огюст Эскоффье ойлап тапқан.