Француздар кілегейі бар кішкентай тоқаштарды дайындаудың тамаша тәсілін тапты – «профитерол», француз тілінде шағын сыйақы немесе құнды сатып алу дегенді білдіреді. Дегенмен, бұл атау «кішкене пешке арналған тортқа» («Швейцариядағы Ofenküchlein») немесе «кіші кремді торттарға» («Аустриядағы Brandteigkrapferl») қарағанда әлдеқайда әдемі және дәмді естіледі.
Бұл кішкентай гольф добы өлшеміндегі қантсыз қайнатылған қамырдың бөліктері пештен шыққанда, оларда ыстық ауа көп болады, бұл оларды өте дәмді етеді. Профитролиді екіге бөлгеннен кейін, жартысын кілегеймен, ванильді креммен немесе эклер тәрізді шоколадты мусспен толтыруға болады. Содан кейін екінші жартысымен жабу жеткілікті, ал тәтті тағам дайын.
18 ғасырда Наполеонның арқасында профитролилер Италияда танымал болды деп саналады: Тоскана мен Пьемонт қалаларында олар шоколад глазурімен жабылған. Бүгінгі күні «profiteroli» деген атаумен көптеген итальяндық кондитерлік дүкендерде әртүрлі дизайндағы кішкентай торттарды таба аласыз.
Мүмкін біреу тұзды профитролиді көбірек ұнататын шығар. Оларды кілегейлі ірімшік пен жаңа піскен шөптермен, дәмді пастамен немесе бұқтырылған етпен (жабайы құс еті, бұзау еті немесе тауық еті) немесе көкөніс пюресі (мысалы, авокадо) толтыруға болады.