Tarte flambé: Эльзастың қытырлақ тәтті тағамы

Tarte flambé: Эльзастың қытырлақ тәтті тағамы
Маусымның басында, үстелдерде бірінші жаңа шарап пайда болған кезде, бұл классикалық Алзац тағамы жергілікті шарап фестивальдерінде және Рейнланд-Пфальц және Баден-Вюртемберг сияқты көршілес шарап аймақтарында өте танымал.
Ашытқы қамырын мүмкіндігінше жұқа етіп жайып, үстіне ветчина мен пиязды салып, қаймақ құйып, пешке салыңыз, классикалық қытырлақ тағам дайын. Ескі күндерде tarte flambé (неміс тілінде - аймаққа байланысты - Flammkuchen, Flammekueche немесе Hitzkuchen) әдетте нан пісірер алдында ағаштан жасалған пеште дайындалған. Бұл бастапқы жылытуды, көмірді жағуды және би жалындарын қолдануды қамтыды (осыдан отты торт дегенді білдіреді). Сонымен қатар, пештегі температураны бағалау оңайырақ болды. Егер торт фламбасын дайындау көп уақытты қажет етпесе, нан пісірер алдында оны сәл суыту керек болды. Ал ұзақ күту керек болса, наубайшы температураны көтеру керек екенін білді.
Классикалық Alsatian рецепті сізге жеткіліксіз болса, басқа толтыруларды қосуға болады. Қой мен ешкі ірімшігі нәзік дәм қосады, ал розмарин жапырақтары, ұсақталған қызанақ (тұқымсыз), зәйтүн, ешкі ірімшігі және аздаған бал Жерорта теңізі дәмін қосады. Қаласаңыз, ветчинаны туралған саңырауқұлақтармен және қаймақ немесе сүзбе үшін қосымша дәмдеуіштермен ауыстырыңыз. Тарте фламбе тақырыбындағы тәтті вариация үшін даршын қосылған алма мен алмұрт өте қолайлы. Сіз сондай-ақ құлпынай мен ревень сияқты жазғы жемістерді пайдалана аласыз: tarte flambé дайындаған кезде мүмкіндіктер шексіз дерлік. Біз ашытқысыз қамырды таңдадық.
Мәтін: Режин Смит-Тим
Тарт отты
4 порция
2 ас қасық. рапс майы (30 г), 175 г бидай ұны және жұмыс бетіне аздап ақ ұн, 75 г ұнтақталған ұн, тұз, 120 г кәдімгі сүзбе (майы 40%), 120 г қаймақ, ұнтақталған қара бұрыш, жаңадан ұнтақталған мускат жаңғағы, 80 г бекон (жұқа) тілімдері), 1 үлкен пияз (150 г, ақ немесе қызыл), 1 байлам пияз (жұқа кесілген); тамақ пленкасы мен пісіру қағазы
- Сары майды 100 мл сумен шайқаңыз. Ұнды, 1 кішкене шай қасық тұзды және сары майды қамыр ілгегі бар қол араластырғышты пайдаланып ыдысқа сумен араластырыңыз. Содан кейін қамырды қолыңызбен жақсылап илеңіз, допқа айналдырыңыз, пленкамен орап, 1 сағатқа қалдырыңыз.
- Осы уақытта сүзбе мен қаймақты дәмдеуіштермен араластырыңыз. Бекон тілімдерін жұқа жолақтарға көлденең кесіңіз. Пиязды тураңыз.
- Пешті және екі пісіру науасын (1 және 3 деңгейлерде) алдын ала қыздырыңыз. Режим: Convection Plus, 250°C.
- Қамырды шамамен 95 г болатын 4 бөлікке бөліңіз (қамыр неғұрлым жұқа болса, соғұрлым қытырлақ болады). Пісіру қағазының әр парағына екі сопақ салыңыз. Сүзбе қоспасын қамырдың төрт негізіне біркелкі бөліп, тегістеңіз. Шетін бойымен саусақ ені жолағын қалдырыңыз. Үстіне туралған пияз бен бекон жолақтарын салыңыз. Тұмшапеште алдын ала қыздырылған пісіру парақтарына торт фламбасы бар пісіру қағазының парақтарын салыңыз. Температураны төмендетіңіз. Параметрлер: 220°C, 7-9 минут.
- Дайын торт фламбасын туралған пиязбен себіңіз де, дереу қызмет етіңіз.
кеңес беру
- Егер сіз көкөністер сияқты шырынды салманы таңдасаңыз, температураны сәл төмендетіп, тағамды ұзағырақ пісіріңіз.
- Пияздың орнына рукола, насыбайгүл, балдыркөк немесе қызыл қымыздық қолдануға болады.
- Ақылды қозғалыс: Қамырды жайып, әр бөлікті тиісті мөлшердегі пісіру қағазының жеке парағына салыңыз, пленкамен орап, мұздатыңыз. Пешті алдын ала қыздырып, салмасын қосқанда, қамыр бірнеше минут ішінде ериді.